Moody’s: Stijging verzekerings­premies zet zich komend jaar voort

10 november 2021

Verzekeraars zullen kritisch kijken naar hun premieniveaus. Dit komt doordat de verzekeraars zich nog meer bewust zijn geworden van de risico’s van de Covid-19 pandemie. Moody’s verwacht daarom dat de Europese zakelijke schadeverzekeringspremies zullen stijgen in 2022. De analist van Moody zegt, in het nieuwe rapport over de EMEA-verzekeringssector, dat de klimaatverandering, cyber- en proceskosten allemaal zullen leiden tot hogere premies voor bedrijven.

Maar ook de particuliere verzekeringen verwachten we stijgingen

Voor de particuliere verzekeringen is de verwachting niet anders. Premies voor woonverzekeringen zijn in de afgelopen vier jaren flink gestegen: met 25%! Dit komt door het extreme weer. De premiestijging wordt onderschreven door het Verbond van Verzekeraars. Als gevolg van slecht weer vergoeden verzekeraars jaarlijks ongeveer 360 miljoen euro aan schades. De waterramp in Limburg afgelopen zomer maakt het aannemelijk dat premies nog verder stijgen, naast de stijgende inflatie die we de laatste tijd al zagen. Het goede nieuws is dat de eerste signalen van onze verzekeraars voor 2022 geen grote stijgingen te verwachten zijn.

Wat wij als advieskantoor hieraan doen?

We gaven onlangs het advies aan een restaurant om brandblussers beter binnen handbereik te plaatsen. Dit is een kleine en eenmalige investering voor het restaurant, met als resultaat dat de verzekeraar de premie niet verder verhoogd heeft. Dit is slechts een voorbeeld van wat wij voor jou kunnen betekenen. Als advieskantoor houden we de ontwikkelingen van verzekeraars goed in de gaten en bekijken of er alternatieve aanbieders zijn. Hiervoor maken we gebruik van speciale vergelijkingsprogramma’s zodat we nog beter kunnen vergelijken. We geven jou graag advies over waar je op kunt letten bij verzekeringsrisico’s en hoe je ze met investeringen eventueel kunt verminderen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die jij hebt? We denken graag met je mee. Klik hier om een adviesgesprek te plannen met een van onze adviseurs.

Contactformulier nieuwsbericht
Direct contact

Meer informatie

Mangotree Verzekeringen
085 004 39 85
info@mangotree-verzekeringen.nl

Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!