Overwaarde huis voor extra inkomen
Nu of later

Bereken jouw eigen mogelijkheden

Start berekening
Mangotree-verzekeringen-overwaarde-eerder-met-pensioen

Maak meer mogelijk met de overwaarde van je huis, zoals

  • Eerder stoppen met werken
  • Aanvullend inkomen
  • Extra pensioen

 

Steeds meer huizen met aanzienlijke overwaarde

Steeds meer huiseigenaren hebben overwaarde. Overwaarde ontstaat als je woningwaarde fors is gestegen en de hypotheek ruimschoots of helemaal is afgelost. Woningen worden voor steeds hogere prijzen verkocht. Logisch dus, dat er ook steeds meer huizen met overwaarde zijn. Veel Nederlanders boven de 50 jaar hebben behoorlijk wat overwaarde opgebouwd. Maar overwaarde zit in je stenen en kan je pas gebruiken als je jouw huis hebt verkocht. En dat wil je liever niet. Maar er zijn tegenwoordig ook genoeg opties om het al eerder op te nemen!

Overwaarde gebruiken voor pensioen? Dat mag!

Ben je momenteel aan het genieten van je pensioen, maar zou je liever wat meer besteedbaar inkomen hebben voor nu of in de toekomst? Dan kan je de overwaarde van je woning opnemen. Dit bedrag is vrij besteedbaar.

Eerder met pensioen. Ook dat is mogelijk.

Misschien denk jij er nog niet aan in één klap tienduizenden euro’s aan overwaarde op te nemen. Maar 2 jaar eerder stoppen met werken, klinkt dat wel interessant? Dan hoef jij misschien niet tot je 67e te werken, maar tot je 65e! Wil je eerder met pensioen en heeft je woning overwaarde? Door je overwaarde van je woning op te nemen zou je aan deze wens kunnen voldoen. Wel een prettig idee. Het aanvullende bedrag op je inkomen kan je dan maandelijks op je rekening laten storten.

Overwaarde huis opnemen? Laat alle opties berekenen

Hoeveel overwaarde jij kan opnemen, hangt niet alleen af van je resterende hypotheekbedrag en de waarde van je woning. Het is ook belangrijk om goed te vergelijken bij welke geldverstrekker je jouw overwaarde laat verzilveren. Er zijn verschillende constructies mogelijk. Zo kan bank A jou een heel ander aanbod doen, dan bank B. Laat je hierover dus goed adviseren voordat je jouw geld uit de stenen haalt!

Wat is de beste keuze voor mij?

De mogelijkheden om de overwaarde van je eigen huis te gebruiken om eerder met pensioen te gaan of te gebruiken voor een maandelijkse toelage, bespreken we graag met je in een persoonlijk gesprek waarin we de tijd nemen voor je persoonlijke wensen en situatie. Wil je ook de Mangotree aanpak ervaren? Vul dan het onderstaande formulier in.

Overwaarde huis verduurzamen

← terug naar overwaarde hypotheek

FIJN OM TE WETEN

Voor de overwaarde hypotheek werken wij samen met een aantal grootbanken die deze maatwerk hypotheken leveren.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1.

Bel direct
Suggestie formulier

Mogen we je iets vragen?

Heb je de informatie die je zocht kunnen vinden?

Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht!

We wensen je nog een prettige dag!